Ronald Reagan Presidential Library Digital Library Collections

This is a PDF of a folder from our textual collections.

Collection: President, Office of the: Presidential Briefing Papers: Records, 1981-1989

Folder Title:01/29/1983 (Case File: 117229)

Box: 25

To see more digitized collections visit:

https://reaganlibrary.gov/archives/digital-library

To see all Ronald Reagan Presidential Library inventories visit:

https://reaganlibrary.gov/document-collection

Contact a reference archivist at: reagan.library@nara.gov

Citation Guidelines: https://reaganlibrary.gov/citing

1

X-MEDIA

Page 18)1

ID#

117729

WHITE HOUSE OFFICE OF RECORDS MANAGEMENT WORKSHEET

H-INTERNAL					
Name of Document: BRIEFING PAPER FOR PRESIDENT SCHEDULED APPOINTMENTS Subject: Video Taping 6	'S	HNZPE Lovisio Lident!			bject Codes: 0 0 7 - 0 1 0 2 6 - 0 7 0 0 7 - 0 1 0 0
ROUTE TO:		ACTION		DISP	OSITION
Office/Agency (Staff Name)	Action Code	Tracking Date YY/MM/DD	Type of Response	Code	Completion Date YY/MM/DD
RMHENL	RSZ			С	

Svery thing to 9 Soft Jan 29

.

WASHINGTON

SCHEDULE OF THE PRESIDENT

SATURDAY, JANUARY 29, 1983

EVENT: Alfalfa Club Dinner

DRESS: Black Tie

WEATHER: Mid 30's; Partly Cloudy

7:00 p.m. Proceed to motorcade.

7:05 p.m. Depart White House en route Capital Hilton.

Drive Time: 5 mins. In Limo: J. Baker.

7:10 p.m. Arrive Capital Hilton and proceed inside.

Met by:

William H. Webster, President, Alfalfa

Thomas McKnew, Chairman, Alfalfa Club Sen. Howard Baker, Outgoing President William Bell, Dinner Chairman Frederick Kleisner, Hotel Manager

Proceed upstairs to Continental Room for mix and mingle with head table guests. - Official Photographer.

- 7:25 p.m. Proceed to holding room.
- 7:30 p.m. Proceed to Presidential Ballroom and take seat at head table.

Sen. Baker makes opening remarks.

- 7:55 p.m. Dinner is served.
- 8:55 p.m. Program begins.
- 9:10 p.m. Mr. Webster makes remarks and introduction
- 9:20 p.m. Brief remarks. Closed Press Coverage.
- 9:25 p.m. Conclude remarks and remain standing.

Mr. Webster makes concluding remarks.

- 9:30 p.m. Proceed to motorcade.
- 9:35 p.m. Depart Capital Hilton en route White House. Drive Time: 5 mins. In Limo: J. Baker.
- 9:40 p.m. Arrive White House.

WASHINGTON

JANUARY 28, 1983

TAPING FOR TELEVISION (DEAR MR. PRESIDENT)
JANUARY 29, 1983
OVAL OFFICE
12:15 to 1:00

FROM: JAMES S. ROSEBUSH

I. PURPOSE

To tape your participation in a television special produced by A. C. Lyles to be aired on NBC this Spring.

II. BACKGROUND

This hour long special is based on actual letters written to you by children all across the country. They have expressed interest in seeing Washington and understanding better how government works. In your conversation with the six young people, you will make reference to other areas of government that, during the hour long show, the children will visit.

III. PARTICIPANTS

Six children ranging in age from ten to twelve.

IV. PRESS PLAN

No Press coverage.

V. SEQUENCE OF EVENTS

Following your radio talk, the Oval Office will be lighted for the production. You will talk briefly with A. C. Lyles and meet the children. The taping actually begins when Kathy Osborne brings the young people into the office and asks them to introduce themselves to you. You invite them to the couch to sit down and the children will then begin asking the questions indicated in your prepared remarks. The taping session will conclude following your O and A with the children.

THE SCHEDULE OF PRESIDENT RONALD REAGAN



THE PRESIDENT'S SCHEDULE Monday, January 31, 1983

	-	1	
	1		
	1		
	-	1	

4:00 pm

9:05	OUM
------	-----

7:15 PETURN WIT

G G	1.05 OUM	
9:00 am (30 min)	Staff Time 9:06 (Baker, Meese, Deaver)	Oval Office
9:30 am (15 min)	National Security Briefing 9:25-10:00 (Clark) PAVLA DOBRIANSK;	Oval Office
9:45 am (15 min)	Senior Staff Time	Oval Office
10:15 am (15 min)	Meeting with Bipartisan Congressional Leadership WH PHOTO. 10:48 (Duberstein) (Tab A)	Cabinet Room
10:30 am (10 min)	Dropby Budget Briefing 10:51- 11:00 (Tab B)	State Dining Room
10:45 am (75 min)	Personal Staff Time //:00 -	Oval Office
12:00 m (60 min)	Issues Briefing Lunch 12:06 -1:14 (Darman/Fuller) (distributed sepand) 18, 9m, DARMAN FULLER, GERGEN, SPEAKES, HARRE Personal Staff Time	Cabinet Room rately)
1:00 pm (45 min)	Personal Staff Time	Oval Office
1:45 pm N (70 min)	Depart for Sheraton Washington to Address Annual Convention of 1:45-2:50 National Religious Broadcasters	South Grounds
	(Henkel) (Tab C) (draft rem	arks attached)
2:55 pm	Arrive White House 2:50	South Grounds
2:55 pm (15 min)	Meeting with Holmes Tuttle 2:55-3:15 (Robert Tuttle) (Tab D)	Oval Office
3:10 pm (50 min)	Personal Staff Time 3:15	Oval Office
4:00 pm (30 min)	Haircut 4:00 - 4:38	W. Basement
4:30 pm (15 min)	Taping Session 1) Micronesia (Goode) (draft remarks 2) UAL Tribute (Goode) attached)	Diplomatic Reception Room
5:00	DESTART FOR DULLES ATRADORT - COREET REDSKINST	P 1/28/83

THE SCHEDULE OF PRESIDENT RONALD REAGAN

· · · · · · · · · · · · · · · · · · ·		1 5 4 4 1
*: !	**************************************	

THE PRESIDENT'S SCHEDULE Monday, January 31, 1983

			is your management of the second of the seco	
9:00 am (30 min)	Staff Time (Baker, Meese, Deaver)		Oval Office	
9:30 am (15 min)	National Security Briefing (Clark)		Oval Office	
9:45 am (15 min)	Senior Staff Time		Oval Office	
10:15 am (15 min)	Meeting with Bipartisan Cong Leadership (Duberstein)	ressional (Tab A)	Cabinet Room	
10:30 am (10 min)	Dropby/Budget Briefing (Duberstein)	(Tab B)	State Dining Room	
10:45 am (75 min)	Personal Staff Time		Oval Office	
12:00 m (60 min)	Issues Briefing Lunch (Darman/Fuller)	(distributed separ	Cabinet Room ately)	
1:00 pm (45 min)	Personal Staff Time		Oval Office	
1:45 pm N (70 min)	Depart for Sheraton Washingt Address Annual Convention of National Religious Broadcast (Henkel)	ers	South Grounds	
2:55 pm	Arrive White House	(Tab C) (draft rema	South Grounds	closed
2:55 pm (15 min)	Meeting with Holmes Tuttle (Robert Tuttle)	(Tab D)	Oval Office	
3:10 pm (50 min)	Personal Staff Time		Oval Office	
4:00 pm (30 min)	Haircut		W. Basement	
4:30 pm (15 min)	Taping Session 1) Micronesia (Goode) 2) UAL Tribute (Goode)	(Tab E) (draft remarks attached)	Diplomatic Reception Room	
		UNP	1/28/83	

4:00 pm

THE SCHEDULE OF PRESIDENT RONALD REAGAN



THE PRESIDENT'S SCHEDULE Monday, January 31, 1983

				İ
	9:00 am (30 min)	Staff Time (Baker, Meese, Deaver)		Oval Office
	9:30 am (15 min)	National Security Briefing (Clark) Janka Pakuinake		Oval Office
	9:45 am (15 min)	Senior Staff Time		Oval Office
	10:15 am (15 min)	Meeting with Bipartisan Congr Leadership (Duberstein)	(Tab A)	Cabinet Room
	10:30 am (10 min)	Dropby Budget Briefing (Duberstein)	(Tab B)	State Dining Room
	10:45 am	Personal Staff Time		Oval Office
	(75 min) NN(5-mss	mity - De De auom Bollst	is Rendon Pa	uni
	12:00 m (60 min)	<pre>Issue's Briefing Lunch (Darman/Fuller)</pre>	(distributed separ	Cabinet Room
	1:00 pm (45 min)	Personal Staff Time		Oval Office
	1:45 pm N (70 min)	Depart for Sheraton Washington Address Annual Convention of National Religious Broadcaste		South Grounds
		(Henkel)	(Tab C)(draft rema	rks attached)
	2:55 pm	Arrive White House		South Grounds
	2:55 pm (15 min)	Meeting with Holmes Tuttle (Robert Tuttle)	(Tab D)	Oval Office
,	3:10 pm (50 min)	Personal Staff Time		Oval Office
	4:00 pm (30 min)	Haircut		W. Basement
	4:30 pm (15 min)	Taping Session 1) Micronesia (Goode) 2) UAL Tribute (Goode)	(Tab E) (draft remarks attached)	Diplomatic Reception Room

UNP 1/28/83 4:00 pm

WASHINGTON

January 31, 1983

MEMORANDUM FOR DAVID FISCHER

FROM:

M. B. OGLESBY,

SUBJECT:

Attendance at Presidential Meetings

The following Members of Congress were in attendance at the 10:15 a.m. meeting today in the Oval Office with the President:

> Speaker Tip O'Neill (D-Massachusetts) Congressman Jim Wright (D-Texas) Congressman Bob Michel (R-Illinois)

The following Members of Congress were in attendance at the 10:30 a.m. meeting today in the State Dining Room with the President:

Congressman Jim Wright (D-Texas) Congressman Bob Michel (R-Illinois) Congressman Tom Foley (D-Washington) Congressman Trent Lott (R-Mississippi) Congressman Jim Martin (R-North Carolina) Congressman Robert Lagomarsino (R-California) Congressman Guy Vander Jagt (R-Michigan) Congressman Ed Madigan (R-Illinois) Congressman Jamie Whitten (D-Mississippi) Congressman Silvio Conte (R-Massachusetts) Congressman Mel Price (D-Illinois) Congressman Bill Dickinson (R-Alabama) Congressman Jim Jones (D-Oklahoma) Congressman Del Latta (R-Ohio) Congressman Carl Perkins (D-Kentucky) Congressman John Dingell (D-Michigan)

Congressman Clem Zablocki (D-Wisconsin)
Congressman Bill Broomfield (R-Michigan)

Speaker Tip O'Neill (D-Massachusetts)

Congressman Jack Brooks (D-Texas) Congressman Frank Horton (R-New York) Congressman Bill Frenzel (R-Minnesota) Congressman Hamilton Fish (R-New York) Congressman Ed Forsythe (R-New Jersey) Congressman Claude Pepper (D-Florida) Congressman Parren Mitchell (D-Maryland) Congressman G. V. Montgomery (D-Mississippi) Congressman John Paul Hammerschmidt (R-Arkansas) Congressman Barber Conable (R-New York) Congresswoman Virginia Smith (R-Nebraska) Congressman George O'Brien (R-Illinois) Congressman Lawrence Coughlin (R-Pennsylvania) Congressman Tom Bevill (D-Alabama) Congressman Bill Green (R-New York) Congressman William Natcher (D-Kentucky) Congressman William Lehman (D-Florida) Congressman Edward Roybal (D-California)

Congressman Clarence Miller (R-Ohio)

WASHINGTON

February 1, 1983

TO:

DAVE FISCHER

FROM:

PAM TURNER

SUBJECT:

Attendance at January 31, 1983 Meeting with the

President

The following Congressional Leaders met with the President on January 31, 1983 in the Oval Office:

Senator Howard Baker Senator Strom Thurmond Senator Robert Byrd

Congressman Tip O'Neill Congressman Jim Wright Congressmen Bob Michel

Secretary Regan
Director Stockman
Martin Feldstein
James A. Baker
Edwin Meese
Michael Deaver
Kenneth M. Duberstein

WASHINGTON

January 31, 1983

.

TO: Dave Fischer

FROM: Pam Turner

SUBJECT: Senate Attendance at Budget Briefing

January 31, 1983

The following Senators attended a meeting with the President on January 31, 1983 at 10:30 a.m.

Senator Howard Baker Senator Strom Thurmond Senator Ted Stevens Senator Robert C. Byrd Senator Mark Hatfield Senator John Stennis Senator William Proxmire Senator Pete Domenici Senator Lawton Chiles Senator James McClure Senator Robert Stafford Senator Joseph Biden Senator Orrin Hatch Senator Charles Mathias Senator Sam Nunn Senator Jim Sasser Senator Dennis DeConcini Senator Barry Goldwater

Staff

Secretary Regan David Stockman Martin Feldstein Ed Meese Jim Baker Mike Deaver Ken Duberstein

THE SCHEDULE OF PRESIDENT RONALD REAGAN



THE PRESIDENT'S SCHEDULE Monday, January 31, 1983

	9:00 am (30 min)	Staff Time (Baker, Meese, Deaver)	Oval Office
	9:30 am (15 min)	National Security Briefing (Clark)	Oval Office :
	9:45 am (15 min)	Senior Staff Time	Oval Office
	10:15 am (15 min)	Meeting with Bipartisan Congressional Leadership (Duberstein)	Cabinet Room
	10:30 am (10 min)	Dropby Budget Briefing (Duberstein)	State Dining Room
•	10:45 am (75 min)	Personal Staff Time	Oval Office
	12:00 m (60 min)	<pre>Issues Briefing Lunch (Darman/Fuller)</pre>	Cabinet Room
	1:00 pm (45 min)	Personal Staff Time	Oval Office
•	1:45 pm N (70 min)	Depart for Sheraton Washington to Address Annual Convention of National Religious Broadcasters (Henkel)	South Grounds
	2:55 pm	Arrive White House	South Grounds
	2:55 pm (15 min)	Meeting with Holmes Tuttle (Robert Tuttle)	Oval Office
	3:10 pm (50 min)	Personal Staff Time	Oval Office
	4:00 pm (30 min)	Haircut	W. Basement
	4:30 pm (15 min)	<pre>Taping Session 1) Micronesia (Goode) 2) UAL Tribute (Goode)</pre>	Diplomatic Reception Room

UNP 1/28/83 4:00 pm SEQUENCE OF EVENTS
Budget Briefing with Bipartisan
Leadership, Committee Chairmen, and
Ranking Members of Congress
January 31, 1983

FROM:

Muffie Brandon

neffe Brander

9:50 a.m.

Guests arrive the SouthWest Gate, Diplomatic Reception Room, and are led up the Grand Staircase to the State Dining Room to be seated.

Secretary Regan, Mr. Dave Stockman, and Mr. Martin Feldstein will be escorted to wait in the Red Room upon their arrival.

10:20 a.m.

All guests should be seated at this time.

10:25 a.m.

Secretary Regan, Mr. Stockman, and Mr. Feldstein should be escorted into the State Dining Room to take their places on stage.

10:30 a.m.

THE PRESIDENT arrives the State Floor via the elevator and proceeds to the Red Room where he is announced into the State Dining Room via the south door.

THE PRESIDENT proceeds to the podium and makes remarks.

10:40 a.m.

Following THE PRESIDENT'S remarks, THE PRESIDENT departs the State Dining Room via the south door into the Red Room and continues to the elevator.

Mr. Dave Stockman will then be the next speaker, to be followed by Secretary Regan and Mr. Martin Feldstein.

11:30 a.m.

Following Mr. Feldstein's remarks, all guests may depart via the Grand Staircase and the Diplomatic Reception Room.

WASHINGTON

January 28, 1983

MEETING WITH HOLMES TUTTLE

DATE:

January 31, 1983

LOCATION: Oval Office

TIME:

2:55 - 3:00 p.m.

FROM:

ROBERT TUTTLE RHT

I. PURPOSE

To meet with Holmes Tuttle and discuss various issues of concern to him.

II. BACKGROUND

Holmes Tuttle is Chairman of the Board of Holmes-Tuttle Enterprises. He is a long-time supporter from California and an old friend of yours.

III. PARTICIPANTS

Holmes Tuttle

IV. PRESS PLAN

None